Σε περιπτώσεις ηθικών ζητημάτων...
Άλλος ανεβάζει μόνο λουλουδάκια και φεγγάρια λικνιζόμενα, άλλος ανεβάζει πού είναι, πού τρώει και πού κοιμάται, άλλος ανεβάζει ευχές στα παιδιά του που τα έχει δίπλα του. Δικαίωμα του καθενός να ανεβάζει ό,τι θέλει και τον ευχαριστεί, αλλά το άρθρο ΔΕΝ αναφέρεται σε αυτούς. Αναφέρεται σε ανθρώπους (έχουμε γνωριστεί πια εδώ μέσα), που έχουν άποψη και σχολιασμό για την επικαιρότητα, για ηθικά, θεολογικά και κοινωνικά ζητήματα. Έχουν;;
Προφανώς, δεν είναι ο καθένας υποχρεωμένος να παρακολουθεί και να σχολιάζει όλα τα γεγονότα. Άλλωστε, τρέχουν και εναλλάσσονται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και έχουμε ζωή και εκτός διαδικτύου! Τι γίνεται όμως με σημαντικά θέματα, που σκαλώνουν και δεν φεύγουν, στριφογυρίζουν και τα βλέπεις (κάποια και για μήνες) κι εσύ πετάς χαρταετό;
Όχι, δεν είναι ότι δεν τα είδες. Μια χαρά τα είδες.
Όχι, δεν είναι ότι βαριέσαι να ασχοληθείς.
Όχι, δεν είναι ότι τα είπαν οι άλλοι, τι να πεις εσύ παραπάνω;
Είναι ότι δεν έχεις τα κότσια! Σε νοιάζουν οι συμμαχίες, τα συμφέροντά σου, τι θα πουν για σένα!
Δυο παραδείγματα:
α) Εδώ και ενάμισι χρόνο στέκει ο απαράδεκτος νόμος για το “γάμο” των ομοφυλόφιλων ζευγαριών με τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ηθικά και βιοηθικά ζητήματα, που έχουν σχέση με τις αγορές ωαρίων και γενετικού υλικού, με τις ενοικιάσεις μήτρας σε παρένθετες, την εργαλειοποίηση της γυναίκας και τις βιολογικές συνέπειες από όλα αυτά.
Τόσο καιρό μια χαρά τον είδες τον νόμο. Ξέρεις, θεολόγε, γιατί δεν είπες κουβέντα, δεν έβγαλες κιχ; Γιατί θα σε κάνουν ντά! Δεν θα σε καλούν σε συνέδρια, δεν θα αγοράζουν τα βιβλία σου, θα χαλάσουν συμμαχίες, συνεργασίες, αποσπάσεις και “φιλίες”, δεν θα έχεις το σήμα “προοδευτικός”, καθώς θα πήγαινες κόντρα στα “δικαιώματα” της ιερής αγελάδας, της LGBTQ κοινότητας!
Δηλαδή, τι έκανες σε ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα; Σιώπησες! Να τα βράσω τα μεγαλόστομα για την Ηθική του Χριστιανισμού, για την ισότητα και εξύψωση των γυναικών, για την θεολογία χωρίς βαρίδια, για την θεολογία που απελευθερώνει τον άνθρωπο!
β) Πριν από λίγο καιρό υβρίστηκε η μάνα της Λατινοπούλου, ότι αντί χρημάτων κοιμήθηκε με τον γύφτο που τής πούλησε το χαλί και γέννησε τη μελαχρινή κόρη της. Όχι η Λατινοπούλου που λέει υποτιμητικά και ρατσιστικά τον όρο “γύφτοι”, η μάνα της υβρίστηκε. Και το είδες και το κατάλαβες!
Ξέρεις, θεολόγε και πολιτισμένε και “εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους”, γιατί δεν είπες κουβέντα, δεν έβγαλες κιχ; Γιατί θα σε κάνουν ντά! Δεν αντέχεις ότι οι συμμαχίες και οι “φίλοι” σου θα σού πούν, “καλά, τη ρατσίστρια και τη φασίστρια Λατινοπούλου υποστηρίζεις; Μήπως την ψηφίσεις κιόλας”! Δεν έχεις το θάρρος να τούς πεις “όχι, δεν υποστηρίζω τη Λατινοπούλου, αλλά κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως χρώματος, ηλικίας και πολιτικών πεποιθήσεων, η οποία υβρίζεται δημόσια”! Ξέρεις γιατί δεν έχεις το θάρρος; Γιατί ούτε εσύ το πιστεύεις, έστω κι αν λες μεγάλα λόγια! Υπηρέτης της ατζέντας είσαι, η οποία όταν ξεγυμνώνεται, σάς δείχνει όλους!
Να τις βράσω τις θεολογίες τις φεμινιστικές και τις ιδεολογίες περί στήριξης των γυναικών, κατά της πατριαρχίας. Να τα βράσω τα ...συγκινητικά, “είμαστε με κάθε γυναίκα, ειδικά με αυτές που δεν περιμένουν τη βοήθειά μας”!
Αυτούς που επιχαίρουν κιόλας για την εξύβριση της γυναίκας, το “ηθικό τους πλεονέκτημα” τούς περιγελά στη γωνία...
Παναγιώτης Ασημακόπουλος
Θεολόγος καθηγητής

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου