Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη πρόσληψη αναπληρωτών θεολόγων



ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΥΠΑΤΙΑΣ 5, 71307, ΜΠΕΝΤΕΒΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τηλ., 6972500308
Ε-mail: pstheologon@gmail.com
Ηράκλειο, 02-10-2018
Αριθμ. Πρωτ. 7

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ως Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων επιθυμούμε να θέσουμε υπόψιν σας κάποια ζητήματα, τα οποία θεωρούμε καίριας σημασίας για τη σωστή λειτουργία των σχολείων μας.
Πριν από λίγες ημέρες έγιναν η α΄ και β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής παιδείας. Όπως δυστυχώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, στην πρώτη φάση δεν υπήρχε η ειδικότητα των θεολόγων (ΠΕ01) ανάμεσά τους, ενώ στη δεύτερη φάση προσλήφθηκαν μόνο 3 θεολόγοι για όλη τη χώρα!!
Ως Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων διαμαρτυρόμαστε για την απαξιωτική αντιμετώπιση του κλάδου μας για ακόμη μια χρονιά, παρά το γεγονός ότι τα κενά των θεολόγων είναι πάρα πολλά και τα σχολεία δυσλειτουργούν. Ενδεικτικά, αναφέρουμε για την Κρήτη ότι οι αδιάθετες ώρες στο νομό Ηρακλείου είναι περίπου 400, στο Ρέθυμνο 167 και στα Χανιά 228.
Η μη πρόσληψη συναδέλφων μας θεολόγων επιβαρύνεται και με ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο: την ενεργοποίηση της εγκυκλίου για τη γ΄ ανάθεση του μαθήματος των Θρησκευτικών στους καθηγητές κλ. ΠΕ 02 (Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας,  Αρ. Πρωτ. 136680/Δ2/25-08-2016), μετά τις 30 Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι το σκεπτικό της γ΄ ανάθεσης ήταν η εξοικονόμηση πόρων και η μη πρόσληψη αναπληρωτών μόνο σε δύσκολες γεωγραφικά περιοχές, στο Σύνδεσμό μας έφτασαν πληροφορίες για την εφαρμογή της εγκυκλίου σε μεγάλα αστικά κέντρα και την περσινή χρονιά.
Ως Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων ζητάμε τη μη ενεργοποίηση της εγκυκλίου για τη γ΄ ανάθεση του μαθήματος των Θρησκευτικών για τη φετινή χρονιά, την κατάργηση της εγκυκλίου από το νέο σχολικό έτος και την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών θεολόγων με βάση τα πραγματικά κενά.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
         Ιωάννης Λίλης                                    Παναγιώτης Ασημακόπουλος
Λέκτορας της Πατριαρχικής                      Δρ. Θεολογίας – Εκπαιδευτικός  
         Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…