Επειδή και οι αναπληρωτές…. έχουν ψυχή.


Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 (μία ημέρα μετά από την ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων) πήγα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ά Αθήνας ….δι᾿ υπόθεσίν μου.  Θύμωσα όταν είδα σε πολλά σημεία (περίπου 30 μέτρησα….) μια ανακοίνωση που καθοδηγούσε τους υποψηφίους και όταν γύρισα στο σπίτι, έγραψα τα παρακάτω:

Αναπληρωτές είναι…. Ταλαιπωρήστε τους
Δεν φτάνει που οι υποψήφιοι αναπληρωτές μαδούν - για μέρες τώρα - μαργαρίτες για το πότε θα βγει η εγκύκλιος. Δεν φτάνει που όποιος αποφασίζει να φύγει από το σπίτι του για καμιά θάλασσα ή για το χωριό του παίρνει μαζί και ό,τι χαρτί μπορεί να φανταστεί, μήπως και το χρειαστεί. Δεν φτάνει που φέτος η εγκύκλιος βγήκε πιο αργά από ποτέ. Δεν φτάνει που η πολυαναμενόμενη εγκύκλιος βγήκε ακριβώς τότε που οι περισσότεροι λείπουν από τα σπίτια τους, με τις αιτήσεις να γίνονται από 12 – 23 Αυγούστου.
Μαζί με όλα αυτά, ο κάθε υποψήφιος έχει να αντιμετωπίσει και τις παραξενιές και τις παρατυπίες των υπαλλήλων της κάθε Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας. Η φωτογραφία αυτή είναι σημερινή (13 Αυγούστου) και βγήκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι αυτό που μας ζητούν να προσέξουμε: «Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο από όσους ανήκουν στην Α΄ Αθήνας ή όσους δούλεψαν το τρέχον σχολικό έτος στην Α΄ Αθήνας».
Σε ποιο σημείο ακριβώς της εγκυκλίου προβλέπεται κάτι τέτοιο; Με ποια λογική αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε αυτό το παράτυπο, εξοργιστικό και ανήθικο σκεπτικό; Εάν κάποιος από την Κρήτη εργάστηκε το τρέχον σχολικό έτος στην Αλεξανδρούπολη να πάει στον Έβρο μόνο και μόνο για να κάνει αίτηση για αναπληρωτής; Μόνο ένας βολεμένος και αδιάφορος θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο.
Αν και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, καθώς είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός, θα κοινοποιήσω όπου μπορώ αυτό το κείμενο για να γίνουν ευρέως γνωστές και να διορθωθούν τέτοιες απαράδεκτες και παράτυπες διοικητικές ενέργειες.

            Το συγκεκριμένο κείμενο το έστειλα όπου μπορούσα. Μεταξύ των άλλων και σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας. Το αποτέλεσμα; Σήμερα (14 Αυγούστου) που ξαναπήγα στη Διεύθυνση, η ανακοίνωση είχε αντικατασταθεί με την παρακάτω:



Τελικά, όλα γίνονται….. Αλλά μέχρι πού πρέπει να φτάνουμε για τα αυτονόητα;

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…