Τα χάλια στο λιμάνι της Ναυπάκτου


Αυτή είναι η εικόνα που συναντά κανείς όταν επισκεφθεί το όμορφο, ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου. Κάγκελα παντού. Δεν μπορείς πλέον να ανέβεις στις πολεμίστρες του λιμανιού και στο άγαλμα του ήρωα Ανεμογιάννη του μπουρλοτιέρη, από όπου υπάρχει και μία θαυμάσια άποψη του κάστρου, του λιμανιού και της πόλης της Ναυπάκτου. Δεν μπορείς να πας στο, κατ' ευφημισμόν, πολιτιστικό πάρκο Θερβάντες. Θαυμάστε τις φωτογραφίες και δείτε την κατάντια! Σίδερα και σκουπίδια σε ένα χώρο που αξίζει πολύ μεγαλύτερης προσοχής και σεβασμού. Δεν είναι μόνο η ομορφιά του, αλλά και η ιστορική του αξία. Ημερομηνία λήψης των φωτογραφιών είναι η 5η Σεπτεμβρίου 2010.
Μια δικαιολογία που άκουσα για την τοποθέτηση των σιδεριών είναι ότι τις τοποθέτησε η Αρχαιολογική Υπηρεσία επειδή ο Δήμος Ναυπάκτου δεν μπορεί να εγγυηθεί την καθαριότητα του χώρου. Χα, χα, χα. Εάν ισχύει, είναι για γέλια, για κλάματα και για πολλές σφαλιάρες προς πολλές κατευθύνσεις. Πήξαμε στους τεμπέληδες του δημοσιοϋπαλληλικού καθισιού και στην αναρμοδιότητα των αρμοδίων.
Το κακό είναι ότι γενικά η - κατά τα άλλα πανέμορφη - Ναύπακτος είναι γεμάτη σκουπίδια. Προσωπικά, δεν έχω συναντήσει αλλού τόσο βρώμικες ακτές. Ο καθένας πετάει ό,τι θέλει όπου θέλει, η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου είναι ένα σύντομο ανέκδοτο και οι "υπηρέτες των πολιτών" απολαμβάνουν τις αναπαυτικές πολυθρόνες. Ως Ναυπάκτιος στην καταγωγή, ντρέπομαι ειλικρινά για το επίπεδο και την οικολογική ευαισθησία των συντοπιτών μου και επιβεβαιώνω ο ίδιος την αλήθεια ότι ανίκανοι και μικροί άνθρωποι εδώ και χρόνια διοικούν αυτή την τόσο όμορφη πόλη...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Γράμμα στον Ιούδα…

Θεέ μου, είσαι άδικος….