Η αγέλη και ο Διαμαντόπουλος



Εμφανίστηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στο αργείτικο καρναβάλι για να «κηδέψει» την κρίση. Είχε ντυθεί παπάς και σε κάποια στιγμή «κοινώνησε» τους ακολούθους του που χασκογελούσαν, με ένα γουδί και ένα ξύλινο κουτάλι που παρέπεμπαν στο Άγιο Δισκοπότηρο.
Όσοι ενοχλήθηκαν από το γελοίο φαινόμενο (μεταξύ αυτών και ο υπογράφων) σίγουρα απορούν με το μέγεθος του ανδρός. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ρεζιλεύονται ιερά, αξίες και ιδανικά στις κακόγουστες καρναβαλικές τσάρκες. Εδώ όμως έχουμε κάποιες «πρωτοτυπίες»:
α) Πρωταγωνιστής είναι εκλεγμένος και καλά αμοιβόμενος βουλευτής της Ελληνικής Βουλής, ο οποίος μάλιστα ανήκει σε κόμμα που διεκδικεί την εξουσία.
β) Το συγκεκριμένο κόμμα που εκπροσωπεί ο βουλευτής (υποτίθεται ότι) συνομιλεί με την Εκκλησία και κάποιοι περιμένουν πολλά.
γ) Ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει εκφράσει ευαισθησίες για τα δικαιώματα πιστών άλλων θρησκειών στην Ελλάδα.
δ) Στην ακολουθία της κηδείας δεν υπάρχει Θεία Μετάληψη, όπως σωστά επεσήμανε σε σχόλιό του ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος. Άγνοια του θέματος εκ μέρους του βουλευτή; Υπέρμετρη βλακεία στα πλαίσια της λογικής «στο καρναβάλι όλα επιτρέπονται»; Ή λογική «τώρα που μπορούμε, ας ξεφτιλίσουμε όσα προλαβαίνουμε»;
Δικαίωμα στην τέχνη, στην ελευθερία έκφρασης και στη σάτιρα. Να μια ωραία απάντηση – λάστιχο. Όπως και με το θεατρικό έργο Corpus Christi. Κάτι συνεγκέφαλα συντροφάκια του Διαμαντόπουλου τα λέγανε τότε.
Θα αφήσω λοιπόν κι εγώ τον εαυτό μου ελεύθερο και τα δαχτυλάκια μου στο πληκτρολόγιο να εκφραστούν:
Ο άνθρωπος επιβεβαίωσε ότι σε τέτοιες «πολιτιστικές» ευκαιρίες ρεζιλεύουμε ό,τι μας πειράζει και μας βράζει και ό,τι εκφράζει αβίαστα τα απωθημένα και τα συμπλέγματα του υποσυνειδήτου και του ασυνειδήτου μας. Ο Φρόυντ χαίρεται ακόμη που υπάρχει τέτοια επιβεβαίωση της θεωρίας του στην αυγή του 2014.
Όλοι οι κομματικοί χώροι έχουν ένα μάτσο ανεγκέφαλους, ψευτοδιανοητές του τίποτα, συμπλεγματικούς κενολόγους του υπογάστριου και ανεπάγγελτους παραληρηματίες. Αλλά τούτος εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει άσυλο. Η δε πολιτική του αυτοκτονία έχει σύστημα. Κάθε φορά που πάει να σηκώσει κεφάλι, βγαίνει ένας από δαύτους και κάνει το νούμερό του.
Του γράψαν του Διαμαντόπουλου εάν τολμάει να σατιρίσει έτσι το Ισλάμ που (υποτίθεται ότι) προασπίζεται. Ας μην πάμε τόσο μακριά. Διακωμώδηση αριστερού διανοητή να τολμήσει κανείς και θα του επιτεθούν οι υστερίες του Παπαδημούλη και οι άλλες γεροντοκορίστικες τσιρίδες για προσβολή των βάσεων της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλλαγής.
Βέβαια, εδώ υπάρχει και η ευθύνη της αγέλης που ακολουθούσαν τον Διαμαντόπουλο. Όχι ότι μπορείς να περιμένεις πολλά από ανέργους και χαμηλόμισθους που χειροκροτούν βουλευτή των 6.000 ευρώ (τα τακτικά είναι αυτά) που «κηδεύει» στο όνομά τους την κρίση….
Εν αναμονή της αντίδρασης Τσίπρα και λοιπών προοδευτικών προσωπικοτήτων, ευπειθώς αναφέρω….. Α, και μην ξεχάσετε να δώσετε και σε μας τους πτωχοσυντηρητικούς τα σαφή όρια μεταξύ του σεβασμού στην τέχνη και των ολοσχερώς καμένων εγκεφαλικών κυττάρων….


Σχόλια

  1. Δυστυχώς, σημείο των καιρών (και δείγμα γραφής των πολιτικών ανδρών) το να υβρίζουν εκ του ασφαλούς και με την σφραγίδα του προοδευτισμού όσα δεν πιστεύουν. Τουλάχιστον ας καταγράφονται αυτές οι συμπεριφορές, ώστε να τις θυμόμαστε την κατάλληλη ώρα... Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε το θράσος και να "απαντήσει". Η λέξη σε εισαγωγικά, καθώς η φράση "άρες, μάρες κουκουνάρες" περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο όσα γράφει ασύντακτα και κακοποιώντας την ελληνική γλώσσα. Καλή χρονιά....

      Διαγραφή
  2. Σωστά καυτηριάζεις τη συγκεκριμένη, μεταξύ μίας πλειάδας άλλων, λαϊκίστικη και κακόγουστη πράξη, όμως, ας μην έχουμε αυξημένες απαιτήσεις από έναν λαό που έχει επαναπαυθεί στο ένδοξο μακρινό παρελθόν και τώρα και μελλοντικά θα άγεται και θα φέρεται ελλείψει πνευματικής καλλιέργειας, προσανατολισμού και στόχων.
    "Όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει..".- (διαχρονικά) - Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…