Επιτέλους… μιλάω τη γλώσσα των αγγέλων!!!



«Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,

αγάπην δε μη έχω,

γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον»

(Πρός Κορινθίους Α΄, ιγ΄, 1)

Από μικρό παιδί μέσα στη θρησκεία. Με προσέλκυε η πειθαρχία, οι λάμπες και ο γυαλιστερός τσίγκος που άστραφτε στις λάμπες. Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ τη θέση μου.

Είμαι σπουδαίος. Το καταλαβαίνω. Βλέπω να το αναγνωρίζουν και οι άλλοι. Όταν μου το λένε, χαίρομαι. Διακριτικά και ταπεινόσχημα, βέβαια. Λέω βέβαια πως ό,τι έχω το οφείλω στο Θεό, γιατί έτσι πρέπει να πω. Πόσο ωραία αισθάνομαι όταν λέω ότι είμαι κι εγώ αμαρτωλός. Φουσκώνω καθώς με κυριεύει η γλύκα στο λαιμό από τη θρησκευτικότητά μου κι όταν θυμάμαι την προσφορά μου στην Εκκλησία. Κι όταν μιλάω, νομίζω ότι από κάτω με θαυμάζουν. Κάνω και τη φωνή μου λίγο κάπως, να εκπέμπει θρησκευτικό λυρισμό και να στηρίζει την αυτοανάδειξή μου.

Πάντα με γοήτευαν οι άγγελοι. Αυστηροί, με τα φτερά και με τα σπαθιά τους. Απεσταλμένοι και εκπρόσωποι του Θεού στη γη. Αυτούς χρειάζεται η Εκκλησία. Έτσι κι εγώ. Ήρθα για να σώσω την Εκκλησία. Όποιος παραβαίνει το νόμο θα δέχεται την κοφτερή μου γλώσσα και τις άμεσες ενέργειές μου. Ποιος ασεβής, ανυπάκουος και βλάσφημος θα τολμήσει να αμφισβητήσει την αξιοσύνη μου, την πυγμή μου και το κύρος μου; Θα δράσω άμεσα. Για το καλό του Θεού πάντα. Αυτός μου έδωσε αυτό το ρόλο και αυτή τη δύναμη.

Έχω από τους άλλους την απόσταση που χρειάζεται. Μόνο στο Θεό τα δίνω όλα. Έτσι πρέπει. Αυτόν υπηρετώ. Είδες; Και γράφω πάντα το όνομά Του με κεφαλαίο.

Τα έχω καταφέρει. Το βλέπω. Το οσμίζομαι. Το νιώθω. Ζω στην ουράνια πανδαισία. Μιλάω πλέον τη γλώσσα των αγγέλων. Δεν νομίζω πως χρειάζομαι κάτι άλλο….

Υ.Γ. Για τους πιστούς που γίναμε θρήσκοι, για τους ιερείς που έγιναν παπάδες και για τους επισκόπους που έγιναν δεσποτάδες. Και εις έτη πολλά!!!


Σχόλια

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ....!!!!!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΛΙΓΑΚΙ....!!!!!!!!!!συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έβγαινε από το κελλί, που και που, κι έλεγε: μαζέψτε τα ρούχα, θα βρέξει. μια δυο, κι η νηστεία κι η προσευχή πλάνεψαν τους πολλούς. κι όταν η υπεροψία τον πλάνεψε καλά, ένα βράδυ, ο σατανάς τον κάλεσε στην κορφή του βουνού. του είπε: βλέπεις; μπορείς να πετάξεις με τόση αρετή! πέτα!

    κι ο μοναχός αυτοκτόνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκλονιστικό... και το κείμενο και το δεύτερο σχόλιο. Μάς χρειάζονται κάτι τέτοια, για να συνερχόμαστε... με μέτρο όμως, γιατί δεν είναι κι εύκολο να ξεπεράσει ο καθείς τα ευσεβιστικά του κατάλοιπα και άλλα καινά και παλαιά δαιμόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ30 Αυγούστου 2011 στις 8:19 π.μ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ «ΠΑΠΑΔΑΚΙΑ» (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!) ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΩΚΟΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ CAMPING, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΣ(ΕΜΕΙΣ Η ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ «ΑΙΘΟΥΣΑ») ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ «ΜΠΑΖΑ», «ΒΡΩΜΑ» ΚΑΙ «ΔΥΣΟΣΜΙΑ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύστοχο κείμενο, εύστοχα σχόλια.
    Κι επειδή αφορά ΟΛΟΥΣ μας ανεξαιρέτως, καθότι η αυτοδικαίωση (άρα και αλαζονεία), η θρησκοληψία και η τυπολατρία λίγο-πολύ όλους μάς αγγίζουν, καλό θα'ταν να τα διαβάζουμε πρωί-μεσημέρι-βράδυ, σαν χάπι ένα πράμα! Έφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ,Παναγιώτη:
    Με κάλυψαν οι προηγούμενοι,είναι όντως όπως λέει ο κύριος Καρανικόλας Α.ότι τα παιδιά αποφεύγουν το ιερό όπως ο διάβολος το λιβάνι,οπότε ο νεωκόρος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί και αυτή την εκκλησιαστική υποχρέωση.Ο Χριστός είπε.Τα λεφτά και όχι τα παιδιά έχουν αύξοντα αριθμό ένα στην λίστα των ρασοφόρων.
    Ασημακόπουλος Γεώργιος Ν. Ένας χριστιανός με πολλές αμαρτίες.Αλλά το παλεύω μόνος μου και τον Θεό μου.Το Θ με κεφαλαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΙΩΝ ΔΙΑΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ.ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ.Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΙΚΑ.ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΟΙΓΟΡΟΙ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…