4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο»


Το συνέδριο είναι μία καινοτόμος δράση που υλοποιείται από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» από το 2013. Φέτος, σε συνεργασία με το ΓΕΛ Γαζίου και το Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου και με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου) στις 17-18 Μαρτίου 2018.
Βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να διερευνήσουν θεολογικά ζητήματα, να αναζητήσουν ήθη και έθιμα συνυφασμένα με τη θρησκεία τους, να μελετήσουν θέματα που άπτονται της επιστήμης, αλλά και της θρησκείας και να πάρουν θέση απέναντι σε κοινωνικά και άλλα προβλήματα της σύγχρονης εποχής εξετάζοντάς τα και υπό το πρίσμα της χριστιανικής ηθικής. Επιπλέον, θα αποτελέσει την αφορμή για τη συνάντηση μαθητών από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος και θα δώσει την ευκαιρία για συνεργασίες μεταξύ των σχολείων, γνωριμίες ανάμεσα στους μαθητές της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης και θα γίνει ένα «βήμα» ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων.

Τρόποι παρουσίασης
Στο συνέδριο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους με μία από τις παρακάτω προτεινόμενες μορφές:
α. Γραπτή εργασία
β. Παρουσίαση σε ηλεκτρονικό πρόγραμμα παρουσίασης (p.p.t)
γ. Ψηφιακή αφήγηση
δ. Βίντεο – ντοκιμαντέρ
ε. Ταινία μικρού μήκους
στ. Εικαστική παρουσίαση (αγιογραφίες, ψηφιδωτά, ζωγραφική)
ζ. Λογοτεχνική απόδοση (πεζό ή ποίημα)
η. Αφίσα
θ. Μουσική παρουσίαση
ι. Βιωματικές δράσεις, δραματοποίηση, θεατρική απόδοση

Αιτήσεις
Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.mstheol.edu.gr/ τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Στη διάρκεια της προετοιμασίας θα υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλονται ερωτήσεις και να δίνονται διευκρινίσεις. Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η 31η Ιανουαρίου 2018.
Κατά τη διοργάνωση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής. Θα εκδοθούν πρακτικά του Συνεδρίου με το σύνολο των εργασιών.
Το Συνέδριο είναι εγκεκριμένο από την ΔΕΠΠΣ (Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων).
Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Επίσης, υποστηρίζεται από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων και από το Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Κρήτης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…