Εκδρομή στην Αθήνα (3-5 Ιανουαρίου)


Περπατώντας στην Αθήνα της ιστορίας και
των θρησκειών
Τριήμερη εκδρομή (3 – 5 Ιανουαρίου 2015)

Αντίθετα στην άγνοια και αδιαφορία για την ιστορία του τόπου μας και σε μια χρονική συγκυρία όπου η θρησκευτική σύγχυση, η ημιμάθεια και ο θρησκευτικός φανατισμός  κυριαρχούν, σκέφτηκα να οργανώσω μία βολτούλα στην Αθήνα. Η βόλτα αυτή θα έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ομολογουμένως, οι εορταστικοί και αγοραστικοί πειρασμοί στην Αθήνα εκείνη την περίοδο είναι μεγάλοι. Θα υποκύψουμε και σε αυτούς, αλλά δευτερευόντως.
Για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους, η συνάντηση όλων μας θα γίνει στο ξενοδοχείο στην Αθήνα το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί. Άλλος μένει στην Αθήνα, άλλος θα είναι στην Αθήνα από προηγούμενες ημέρες ή θα μείνει μετά, άλλος θα ταξιδέψει επί τούτου από την Κρήτη ή από άλλο μέρος. Σε άλλη περίπτωση ο συντονισμός θα είναι δύσκολος. Προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη του προγράμματος, τις ξεναγήσεις που έχουν σχέση με την ειδικότητά μου και τις συνεννοήσεις που απαιτούνται.



Ενδεικτικό πρόγραμμα:
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου
Συνάντηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Αγοράς. Ξενάγηση από επαγγελματία ξεναγό. Περιήγηση στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι. Επίσκεψη στο τζαμί στο Μοναστηράκι που λειτουργεί ως λαογραφικό Μουσείο. Μουσείο Λαϊκών οργάνων στην Πλάκα. Ελεύθερος χρόνος.
Κυριακή, 4 Ιανουαρίου
Εκκλησιασμός στον ιερό ναό αγίας Ειρήνης Αιόλου με τη φημισμένη βυζαντινή χορωδία του Λ. Αγγελόπουλου. Επίσκεψη στον ιστορικό ναό της Καπνικαρέας στην οδό Ερμού και στη Μητρόπολη Αθηνών. Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο (Παλιά Βουλή). Πλατεία Συντάγματος. Πολεμικό Μουσείο. Βυζαντινό Μουσείο. Ελεύθερος χρόνος.
 Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου
Επίσκεψη στην Εβραϊκή συναγωγή και στο Ρωμαιοκαθολικό ναό. Εβραϊκό Μουσείο. Μουσείο Ισλαμικής τέχνης.



Η τιμή συμμετοχής (για 20 άτομα) είναι 85 ευρώ το άτομο.
          Περιλαμβάνονται:
          - Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο.
          - Αμοιβή ξεναγού στην Ακρόπολη και στο Μουσείο.
          - Οι μετακινήσεις με το μετρό.



Πληροφορίες:
α) Κάποια μουσεία έχουν ελεύθερη είσοδο. Τα υπόλοιπα έχουν φθηνότερο εισιτήριο για ομαδικές επισκέψεις και μειωμένη ή δωρεάν είσοδο για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
β) Στη διάρκεια της εκδρομής θα κάνουμε συζητήσεις με θεολογικό και θρησκειολογικό περιεχόμενο. Επίσης, θα αναλάβω την ξενάγηση στις Εκκλησίες, στο Βυζαντινό Μουσείο και στις επισκέψεις της Δευτέρας.

Παναγιώτης Ασημακόπουλος

Θεολόγος καθηγητής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…